Послушанието на жената към мъжа е Господен закон

Януари 4, 2014 in Семейство

Автор : старец Тадей Витовнишки

 

Жената като съпруга трябва да е послушна на мъжа, защото след падението той има велика власт над нея. Това е закон, който нашите майки в повечето случаи нарушават. А нарушаването на духовните закони се наказва. Заради това страдаме, в себе си имаме истински ад и никой около нас няма мир.

 

Това не е дадено, за да бъде жената в подчинение, а за да няма разномислие при брачните. Те трябва да живеят в един дух, да са единомислени. Прамайката Ева трябвало да изчака Адам и да се посъветва с него, когато змията я наговорила да вземе плод от забраненото дърво.

 


Жената може да спаси лошия мъж чрез послушанието


 

В семейството няма единомислие и разбирателство, защото нашите майки нарушават заповедта за брака. Те сами правят ад за себе си, за мъжа и за децата си. Една жена ми се оплакваше, че мъжът й бил пияница и комарджия. Казваше: “Как да го послушам?” Аз и отговорих: “Ако бе послушала Божията заповед, в която Господ казва, че твоята воля трябва да е под властта на мъжа и ако неговата дума за тебе беше светиня, какъвто и да е той, Бог би направил така, той да стане благороден заради твоето послушание.” Нашите майки не знаят това, и ето, че няма мир и покой в семейството. Родителите са сами, нямат деца и въпреки това нямат мир, единият е на една страна, другият – на друга.

 

Послушанието на жената към мъжа е установено след грехопадението. Първо е паднала Ева и когато Адам я е послушал, Господ й казал, че отсега волята й ще бъде в подчинение на мъжа. Бог подчинил волята на жената на властта на мъжа, без значение какъв е той, дали е добър или не, дали е пияница или женкар. За нашите майки волята на мъжа трябва да е светиня, а това е много трудно. Те не могат да се съгласят с това и обикновено нарушават заповедта, а, нарушавайки я, причиняват зло на себе си и на мъжа, и на децата. Затова няма мир в семействата, заради непослушанието на жените.

 

 

превод от сръбски