Чудото на св. Пантелеймон

Декември 18, 2016 in В търсене на вярата, Начална страница

Автор :

 

През 1997г., разказва отец Спиридон, моята жена Мария, беше бременна. От това имаше много болки. Първите три месеца беше постоянно в леглото, без да може да прави каквото и да било. Трудът на лекаря се оказа напразен. Виждайки, че нейното състояние се влошава и че може да умре, аз взех молебния канон на Пресвета Богородица.

 

Прочетох го. После взех броеницата и се помолих: 100 зърна към нашия Христос, 100 към Богородица и 100 към лечителя Пантелеймон. Помолих се с голяма болка и вяра на св. Пантелеймон да изцери жена ми, защото знаех, че той е голям чудотворец.

 

След това легнах и заспах на пода у дома. Докато заспивах, усетих голяма радост в сърцето си. Същевременно чух стъпки пред вратата. Станах. Видях, че жена ми е в леглото. Излязох навън. Там открих един сияещ младеж.

 

Изненадах се. Стреснах се. Разбрах, че това е свети Пантелеймон. Остана няколко секунди и веднага изчезна пред мен без да ми проговори.

Аз прославих Бога и светеца. Влязох в моята къща. От този ден Марина вървеше към по-добро. Дойде време да ражда. Роди без болка и агония. Свети Пантелеймон направи чудо. Детето, което ни се роди, беше момче и му дадох името на светеца.

Благодарим и славим нашия преблаг Бог.

Дякон Спиридон е учител по вероучение в енорията ”Света София и нейните дъщери ” в града Кипуси в областта Лумумбаси, Конго.

източник: Амвон.мк