Филм за отец Руси от с. Ново село

Февруари 24, 2017 in Видео, Начална страница

Автор : свещ. Кирил Тошев


На 21 януари т.г почина един невероятен духовник и човек -отец Руси Иванов от с. Ново село, Пловдивско. Свещеник, който даряваше и получаваше много християнска любов. От малък възлюбил църковното богослужение и молитва, след години, вече семеен, той реализира исконната си мечта – да стане свещеник и да служи на Бога. Животът му изпълнен с разни перипетии и трудности, винаги следваше главната цел да служи на Бога, чрез служба на хората.


Отец Руси беше пламенен проповедник. В ранните години преподаваше вярата на децата в училището, в часове по вероучение. Освен от амвона, той неуморно проповядваше за Бога и в многото проведени поклоннически екскурзии в и извън пределите на родината ни.


Ще остане незабравим със сърдечната си усмивка, благо общуване със всеки и непоколебима вяра в Бога, която се потвърди най-вече със стоическото понасяне на болките от сполетялата го болест.


Вярвам, че след това последно изпитание, в което остана верен на Бога, Господ го е приел при Себе Си, там където няма ни болка , ни печал, ни въздишка, но пребъдва живот безконечен и небесна радост.


На 1 март /сряда от първата седмица на Великия пост/ се пада 40-я ден от кончината му. Бог да го прости и помилва!