Ново чудо на Св. Йоан Руски

Юни 7, 2017 in В търсене на вярата, Начална страница, Сладкарница

Автор :

Константин Полихрониу, висок държавен служител, в продължение на два часа, се молеше с плач на Светителя. Беше влязъл в храма по пижама, привличайки вниманието на всички присъстващи. Един от свещениците го повика и го запита, защо толкова дълго плаче и защо не е облечен прилично.

 

- Извинете, отче – отговорил той и продължил – много ми помогна този светец, този велик и чудотворен лекар на когото служите.

 

Повече от десет години не можех да стоя прав, както сега ме виждате. Цяла година боледувах от тежко увреждане на нервната система. Тази болест ми предизвика такова увреждане, заради което загубих работното си място и бях принуден да взема принудителна пенсия по болест. Накрая бях приет в болница, защото след втората година достигнах до 80% парализа в долните крайници. Парализата, заедно с тежкото психическо състояние и внезапното спиране на активен живот ме доведоха до отчаяние и почти до смърт.

 

Тази сутрин, в болницата дойде да ме посети жена ми и ме свари да спя. Не ме събуди, а седна на един от столовете до леглото ми. Скоро сънят ме надви. Изведнъж на сън видях, как в съседната стая лекарите се съветват, а между тях стои един непознат лекар, който не съм виждал до сега.

 

Жена ми се приближи до него и му казва:

 

- Докторе, не Ви познавам? За първи път Ви виждам в болницата. Моля Ви, в съседната стая е съпругът ми, повече от десет години е парализиран. Лекарите вече ми съобщиха истината – ще загубя мъжа си. Ще загубя своята опора. Съпругът ми ще умре. Елате да го видите докторе, да го окуражите, и вие да ни кажете нещо.

 

- Вървете, госпожо, почакайте и ще видя съпругът ви.

 

- Добре, докторе, само ми кажете вашето име, за да Ви чакам…

 

- Йоан Руски – й отговорил той.

 

В този миг тя скочи от стола си. Забеляза, че се опитвам да стана сам, подпирайки се на лактите.

 

- Жено, помогни ми – й казвам – някой ме държи за ръцете и ме повдига, помогни ми и ти…

 

Станах, стъпих на пода, и тогава виковете на жена ми доведоха около нас лекарите и помощния персонал.

 

Дежурният лекар на отделението, истински вярващ християнин, се развълнува от разказа на жена ми и каза:

 

- Господин Полихрониу, отидете както сте, не се бавете да се преобличате, бързайте, хванете такси от входа на болницата и право отивайте в духовната лечебница, в църквата на свети Йоан Руски, която е в зелената долина на Прокопий в Евбeя, където са неговите свети мощи! Вървете, благодарете му и се върнете тук, за да ви дадем документа за изписване, който този път, няма да е подписан от лекар, а от един Светец!

 

По молитвите на свети Йоан Руски, Господи Иисусе Христе помилуй нас и ни спаси!


източник: https://vistinatakeveoslobodi.wordpress.com