Господ е същият и вчера и днес и утре

Октомври 19, 2013 in В търсене на вярата, Начална страница

Автор :

 

Днес, 22 септември 1934 г, долуподписаният иеромонах Климент, брат на Рилската света обител, изпълняващ ефимерий, в присъствието на иеромонах Партений, библиотекар в Софийската духовна семинария, съставих настоящия акт по повод на следното чудесно събитие, разказано от г-жа Зора Барутчийска, родом от град Кюстендил, живееща в град София, на възраст 57 години, която потвърждава истинността на чудото с подписа си:

 

 

Когато дъщеря ми навърши 15 годишна възраст, в деня на Благовещение, като си почистваше зъбите с една топлийка, я погълна. Отидохме на рентген: оказа се, че иглата се намира в стомаха ù. Аз се уплаших извънредно много. Цялата нощ плаках и на колене се молих пред иконата на Пресвета Богородица в къщи. Дъщеря си оставих в клиниката на доктор Балсамов в София. Всекидневно я посещавах. В продължение на три дена лекарите установяваха, че иглата стои в стомаха ù. Те даваха на дъщеря ми да яде само картофи. На четвъртия ден ми дойде на ум, че имам донесена вода от Рилския манастир, от чудотворната икона на Пресвета Богородица (до иконата е допрян памук, който след това е бил потопен във вода). Донасям тази вода в болницата и я давам на дъщеря си да я изпие. Вечерта след като я гледаха на рентген, установиха, че топлийката не е вече в стомаха. Като ми съобщиха това, лекарите ме предупредиха, че иглата има опасност да се закачи някъде из червата. Отидох в къщи и цяла нощ прекарах в молитва. Сутринта минах през църквата света Петка (стара), да си прочета молебния канон на Пресвета Богородица. След това отидох в клиниката и една от сестрите ми съобщи радостната новина, че иглата е излязла. Когато отидох при дъщеря си да я видя, и я запитах как е излязла иглата, тя ми каза, че още докато спяла, започнала да усеща, че нещо я гъделичка в гърлото. Бръкнала с пръсти в устата с и извадила от там излизащата навън топлийка.

 

След това разговарях с лекарите, които ми заявиха: “Госпожо, с дъщеря ви е станало чудо на природата!”…

Това го разказвам за слава на Бога, не за друго.

 

Източник; Допълнен сборник с чудеса на свети Иоан Рилски. Славянобългарски манастир. “Св. вмчк Георги Зограф”, Света Гора