Необикновен светец, необикновено чудо

Април 9, 2014 in Беседи, Начална страница, Семейство

Автор : свети Порфирий

 

На един грък, живеещ в Австралия и много почитащ стареца Порфирий Кавсокаливит, му се случило нещастие. Единствената му дъщеря заболяла от някакво възпаление и се наложило да бъде приета  в болница. На момичето било направено рентгеново изследване, при което неочаквано се установило липсата на един бъбрек! Това усложнявало лечението и щяло  да има доста сериозни последствия.

 

Бащата крайно разстроен, със сълзи започнал да се моли на свети Порфирий, умолявайки го да помогне на дъщеря му, чието състояние постоянно се влошавало. През нощта старецът се явил на бащата и казал: „Добре, ще направя това, за което се молиш. Момичето ще оздравее”.

Зарадван бащата се втурнал в болницата. Много усилия му коствало да застави лекарите да повторят рентгена. Те го убеждавали да не облъчва напразно детето. Но бащата бил непреклонен. Направили рентгена и установили, че момичето има два бъбрека! Лекарите били изумени, сравнявайки двете снимки.

 

Но състоянието на момичето  се влошило, сега тя въобще не чувствала стомаха си, сякаш това не било нейното тяло. Огорчен бащата се хвърлил към иконите и възмутено казал: „Геронда, аз те молих да изцелиш дъщеря ми, а ти направи така, че и стана по-зле!”

 

Неочаквано той видял при иконите свети Порфирий, който му казал: „Слушай, любезни, как мога да присадя бъбрек на дъщеря ти, без да й сложа упойка? Изчакай няколко часа докато мине анестезията и момичето ще бъде здраво.

 

След като момичето напълно оздравяло, бащата отишъл в Милеси с благодарност  да се помоли на светеца и да съобщи на неговите духовни чада необикновеното чудо.

 

Интересно е да се отбележи, че сам старецът приживе беше не съвсем обичаен, и чудесата му са необичайни. Свети Порфирие, моли Бога за нас!

 

източник: Исихазъм.ру